2008. június 18., szerda

Izgalmas pesti sztorietták

egy fiatal vidám újságírótól.

érdemes olvasni. nemcsak nőknek!:)



néhány perces, érdekes, nevettető történetecskék elevenednek meg közismert helyeken (Izabella utca, Margit sziget, Nagy körút, pesti bérház stb.) hétköznapi emberek cselekedetei és gondolatai közepette.

noha számos történet főszereplője férfi (Facér férfi az ötödikről, A hipochonder, A múzsa, Enigma, A kukkoló, Amnézia stb.), több kis történet a női nem mindennapi "tragédiáit" is karikírozza (Az utolsó vacsora, A légyott, A zugevő stb.)

a remek glosszairási technikával készülő írások csak úgy ontják a felsorolásokat, ritka páratlan szókapcsolatokat, meghökkentő megfogalmazásokat, nevettető jelzőket

kedvencek: Aprohírdetés, B, Facér férfi az ötödikről, Nő nélkül az élet....... de tulajdonképpen mindenik.

egy rövid kedvcsináló részlet:

"Agglegény volt. A nők minden kétséget kizáróan hidegen hagyták.

Máriaremetén született (...), Terézvárosban nevelkedett. A Lórántffy Zsuzsanna utcában, a babakocsiból látott életében először vörös hajú lányokat. A Blaha Luzja téren mondta ki végre:mama. Erzsébeten járt óvodába, hableány volt a jele. A Herminamezőn vett zongoraleckéket egy szolfézstanárnőtől. (...)A Margit szigeten evett első ízben vattacukrot egy kalandornő társaságában. (...)
Manapság az Izabella utcában lakik egy pedikűrösnő és egy apácanevelde nyugalmazott igazgatónője közvetlen szomszédságában. Stefánia-tortát fogyaszt az Ibolya presszóban, női szeszélyt az Angelikában, pontyot jó asszony módra Náncsi néninél, sertéscsülköt pékné módra a Csalfa Asszonyhoz címzett fogadóban. (...)

Agglegény volt. A nők minden kétséget kizáróan hidegen hagyták"

(Csikós V. : Nő nélkül az élet)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

agglegény volt. a nőket minden kétséget kizáróan hidegen hagyta.

Orsi írta...

Nagy valószinűséggel;))