2012. október 7., vasárnap

Csiga és miegymás

Keresztelőre készülünk, pedig igazából már régesrég különleges nekünk ez a gyermek. Nem most fogadjuk gyermekünknek, már születése előtt tudtuk: fontos helye lesz az életünkben. Merthogy a szüleivel való barátságunk sem hétköznapi. 

Hetek óta gondolkodtam azon, milyen legyen az a torta, amit tőlünk kap ez a legény. Hogy fondanttal vonom be, az biztos, hogy diótorta lesz, ez is valószínű. De mi legyen a motívum? Merthogy nyílván én szavakkal rengeteget mondok, de azért a szímbolikát nem negligáljuk:) 

Aztán ilyen lett:) És akit érint, az mindenki tudja miért:) McLoad lányai, MártonÁronos hajnalok és éjszakák, átbeszélgetett pesti és szeredai sérelmek, érdemtelen legények és emberek, esküvőzés és lakásavatózás és még annyi minden... és Csiga sokszor sok sok mindenben volt a néma tanu:) És ha mi el is felejtenénk (kizárt!) azt a sok, beszéd által megmentett lelkeket és állapotokat, van, aki mindig mindenről tudni és hallgatni fog:) 

Hát ezért. És sok sok más mindenért! Merthogy vannak érzések, barátságok, melyek mindent megérnek! És örvendünk, hogy cseperedik a jövő nemzedék, és a kapcsok még szorosabbra fonódnak. Még csigalassúsággal sem tudnak szétbogozódni:) 

Nincsenek megjegyzések: