2009. augusztus 12., szerda

tengernyi

pihenés, élmény, napsütés, öröm, boldogság

Ez nem olyan egzotikus mint egy évvel korábban, nem olyan kalandos, mint hrvatska. Sokan le is akartak beszélni. Hogy ez nem nekem való. A Fekete tenger ott is csak ugyanaz. Balkán az is. Nem beszélnek angolul. Az árak a valóságban nem is olyan alacsonyak. Közbiztonság zéró. Ennek ellenére mégis akartam. Akartuk. S jó lett. Nem, ez nem igaz. Nagyon jó lett! De ahogy egy kedves barátom fogalmazott, ti akárhová mehettek, nektek úgyis jó lesz. Na igen :) ...

1600 km. Oda-vissza út plusz környékbeli kalandozások és néhány gps-diktálta zsákutca. Az utak és közlekedés tényleg nem sokkal másabb, mint hőn szeretett fővárosunkban. De kellemes, barátságos emberek közt lenni még a feliratok érthetetlen volta is mellékessé válik, a kedvesen felszolgált kaja a pionír-táboros nosztalgiát ébresztő kantin hangulatát is elmossa, az emberi nyelv (értsd magyar vagy természetesen angol) nem beszélése, a bólogatások eltérő jelentése már csak egy sor mosolyognivalót okoz, semmi fejfájást:)

Idén is lett sok kép. Kevesebb szereplővel. Több egymásrafigyeléssel. A megszokott módon jön a képes beszámoló. Többnyire természetesen a tengerről. És a tengerimádás rítusairól:)

11 hónap múlva ismét tenger!!!


Fókuszban a tenger:) (lecserélném erre termopán ablakomat és a szomszédos blokkot mint látványt...)

Mert bárki bármit is mond, ez eccer kék!:)

Rendes turista szemrevételez mindent, amit az utikönyv mond

Ha az itthoni ingatlanbizniszek kiheverődnek, ezt a házat megveszem!

Vagy az egész utcát!!!

s itt talán még szívesebben lopnám a napot, mint a palcsi teraszon!

csak a tengert kellene ideköltöztetni...vagy magamat Lozenetsbe

Be jó, hogy az alaptalan álmodásból van aki kirángasson, és szóljon, hogy ideje hazaindulni. Itthon is annyi tennivaló akad: kimenni a Hargitára, nézni fecskemadarakat, inni homoródi jó borvizet stb. Merthogy...

micsa legény a gáton...

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Olyan jó nyugdijas nyaralásként hat, kettecskén s a tenger. Mint mi Lorival Hajduzobozlón 2oo7 nyarán. Tuti, hogy jó volt és sokat pihentetek, de azt is le merem fogadni, hogy hiányoltatok minket:)Remelem, hogy akkor a télire bepótoljuk.
Hugi

Orsi írta...

Kettőspontpé!

Emese Ruszuly írta...

Heh, megfogadtatok a tanacsomat ugy latom :) orulok,hogy elveztetek. Pusz:)

Orsi írta...

Biza! Ezer tenksz!