2010. november 17., szerda

Kőbe vésve

Azaz nyomtatva. Fehéren a fekete (és a pirossárgakék). Most már hivatalos! A C-Vitaminos korszaknak (hivatalosan!) vége. Ezennel a lélek szent falvi leltárból kiírhatnak/leírhatnak egy személyt. Egy szerencsés fajtát, akit egy kedves vezér-lakó a polgárjenőhivatalpapirgyűjtő nénijének is kijelentette, hogy befogadja az új azonosságra vágyó extrazsudeceán proletárnőt.
Elviekben nyílván a dolgok nem változnak. Csak néhány hétbe (hónapba?) és pár száz lejbe fog kerülni ennek nyomán a személynek az azonosságához tartozó minden kiegészítő forgalomból való ki, aztán újra beiratása. Kötelező program: néhány sorbaállás, egy sor II. osztályos írás-olvasás készséget igénylő formanyomtatvány (és idő!)-töltögetés (nyomtatvány, melyet pl. a netről ingyen le lehet tölteni és kinyomtatni, de vásárolni 10 lejbe kerül!!!), a többi sorba állóval diktafon és érdeklődés hiányában is életinterjú készítése, aktuális közvélemény-témák feltérképezése, a soron kívül előrevett egyének és eljárás fölött szemhúnyás, a prográm kú publikul elvén és gyakorlatán valón NEM gondolkodás...

Néhány tanács a most már tapasztalt oldalról:

1. A hivatalokban az élet 2 órával azelőtt kezdődik, mint egy normális családban, mondjuk mint a hatodik vezér 3-al több mint egy tucat szám alatt. úgyhogy mindig el lehet késni, és mindig már a tömegbe érkeződik... Tanulság: 7.45-re ott kell lenni (és valószínű letaposni mindenkit...)

2. Nem olcsó az azonosság-csere. Eddig 14 (ID) és 68 (driving lic.), 280 (PP) de még a java hátra van... Csak a nagyon elszántaknak ajánlott. És aki a házastársával nem akar külön megyében lakni. No meg mindenki másnak, akinek van 3 hét szabadsága és unatkozik.

3. Határozott és céltudatos kell lenni. És rászólni az igazságtalanul betolakodókra. Tízből egy talán nevelődik is...

Nincsenek megjegyzések: