2008. október 1., szerda

Október


"Októbernek, októbernek elsején
" tényleg elsüllyesztem a rövid nadrágokat, szandálokat, nyári szoknyákat. Mentálisan is beköszöntött számomra az ősz. Meg az ünnep-sorozat. Mert ez a hónap a maga 31 napjában sok megemlékezésre érdemeset tartogat. No nem a magyar tudomány napjára, vagy a vértanu-emléknapra gondoltam - pedig gondolhattam volna... - de még csak nem is a gloria victis-es emlékeim törnek elő és a fáklyás pesti felvonulásokkal asszociálok.Hanem néhány fontos börszdej (is) van soron. Melyeket szcenáriótól függetlenül meg kell ünnepelni (értsd: nem játszma és játékos-függő).

Október számomra - a könyvelőktől eltérően - az éves mérleg összeállításának ideje. Ha már mérleg, akkor mérleg:) Nem jellemző a híjjával találtatni, de azért mindig ekkor készül a leltár, nem decemberben. Mint örökös oktatási rendszerbeli, úgy tűnik a 10-es skála szimpatikus. Január 5, február, március 4-est kap. Áprilist már 7-esre, májust 9-esre értékelem. Június 10, július és augusztus 11-est kapna, ha lehetne, szeptember meg 9.
Múlt szeptemberi tervek, elhatározások megvalósítása: hát összességében talán 70%-os. Több kisebb nagyobb projekt futott, igen eltérő megvalósítási hatékonysággal. Lakás-projekt: határozottan kifutott az időből, noha az eredeti elhatározásoktól nem nagyon csúszott el. Úgyhogy olyan 63%. Pest - szintén időkrízis van projektileg, de 81%. Nyaralás projekt: túlteljesítve! Eredeti tervek (sikeresen) felülírva és eredeti költségvetés is (messze) túlszárnyalva. 111%. Na és van még egy sikeres projekt, ami már június óta fut és amit decemberben fogok értékelni. Remélhetőleg 95%-ra:)
Olvasásilag - alulteljesítve. Írásilag - nem annyira, de szintén. Barátkozásilag - az elhatározás nem vált tarthatóvá. Tanulásilag - a deutsch mit spass elhatározás beérése is több időt vett igénybe, mint azt tavaly októberben gondoltam volna. szóval... - alig 61%.
Személyes viszonyok kezelése: javult, ám így is alultejesítve a terv. A nem személyesek terén valamivel jobb a helyzet, de nyilván alig 75%. Saját magam kezelése: hosszú távú alacsony költségvetésű, tehát az eredmény várat magára...:)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

"...nem süt a nap Sepsiszentgyörgy tetején;)". Csatlakozom az oktoberi hónap szeretetedhez. Hogy miért pont október? Mert mindkettőnké ez a hónap és mindig is nagyon nagyon jó hónap volt. Bővebb információkért a gyártócéghez kell fordulni (02673.....)
A számolás terén mindig te álltál jobban, hisz nagyobb és okosabb voltál és vagy nálam, de azt hiszem, hogy most egy kicsit elszámoltad magad. Sokkal nagyobbak szerintem a teljesítményi mutatók. A testvéri feladat, mint az jól beváltan már 23 éve, maximálisan maximális teljesítmény, számokban nem tudom kifejezni:)
HUGI

Orsi írta...

Talán ez az eddigi legeslegsikeresebb projektem:) Gracie! És noha te nem számokban és projektekben gondolkodsz, élmezőnyös játékos vagy viceverso.:)