2010. január 14., csütörtök

egy estém itthon

Annak ellenére, hogy a felismerés első percében egy ijesztő home alone program körvonalazódott, a természetes védekező képesség ellenállt! Noha Petőfi is szóba került ( =)) ), nem apás-borozós, sokkal inkább kacagóversennyel egybekötött, örkényi humorral fűszerezett, kisvárosi hétköznapok kellemes és kellemetlen tapasztalatával teletűzdelt négy órás gondűző leánykodás alakult. Nyolc szín, nyolc meglátás, nyolc különvélemény:) Akik egy-egy - szerencsére! - eltávolíthatatlan színfoltjai a csíkszentszeredai öt évnek.



Kezdődött egy nárciszi jelenséggel. Aki feltétel nélkül és nyílt módon barátnak szegődött. Budapesten vajas kenyereket kent, üzeneteket hordozott, vonatjegyeket kölcsönzött, pecséteket és örömteli pesti napokat szerzett. És elsőként fehérbe öltözött:) Neki köszönhetően kicsit később egy állandó szardíniai tengeri nyaralásra emlékeztető türkíz színeket felvillantó és idegen nyelvű fejlődést elősegítő egyén is belépett a palettára.

Folytatódott egy mosolygó és soha nem morgó bordó árnyalattal. Aki a borús és napsütéses napokhoz egyformán a megértő támogatást nyújtotta, az olykor méregzöld hétköznapok árnyoldalainak fő ismerőjévé lépett elő, ennek minden előnyét és hátrányát felvállalva. És hozta magával az állandóan ízzó vörös jelenséget, aki - rövid idő ellenére - meghatározó szerepet kapott, és az állandó barátok listájának minenkori szereplője.

Egy évtizedes barátságnak sok hozadéka lehet. Ha el is vándorol az ember melegebb országba, maga után hagy néhány színes egyéniséget, akikkel lehet barátkozni. Így öröklődött meg két szikrázóan színes szereplő. Egy napszínű tündöklés, mely mindig mindenbe belelát, állandó energia-elemként szolgál, és mindig karnyújtásnyira van. Illetve egy lilás egyéniség, sok színnel, élménnyel, mesélni és kacagnivalóval, akivel átpletykált éjszakák, kipanaszkodott események, befejezetlen elbeszélések emlékeztetnek arra, hogy a közös vonások nemcsak a megnevezésben találtatnak;)

Végül jött egy forró csokis melegbarna állandó mosoly, a mindennapi apróságok fő csatornázója, a szakmai kudarcvölgy látója, és otthoni világ szinte egyetlen kapcsa. Ha ő nyer, szivesen veszítek a kártyában:D

Színt hoztak egy magányosnak induló estébe, hangulat és színpompát egy multikolor lakásba. De évek óta színeznek egy néha csak külsőre élénk életet! És mindenik szín igencsak illik ezekbe a zöld hétköznapokba:)


3 megjegyzés:

Orsi írta...

Grazie mille! By the way, sokepizódos miniszeriált tervezek:) Úgyhogy folytatásra felkészülni, színes ceruzákat előkeresni, további színes szereplőket idekalauzolni;)

Bea írta...

Egyik legborzalmasabb délutánom volt a tegnapi, de az este az egyik legfeledhetetlenebb...
Bár dolgozott az agyam, igazi kikapcsolódás volt ;) Köszönöm!

Orsi írta...

Ez csakis kölcsönösség alapján működik! Úgyhogy én köszönöm:)